الفرق بين زيت اللوز الحلو والمر وإستخدامات كللا منهما

يوجد نوعين من زيت اللوز
حلو ومر 👈 bitter and sweet



باختصار ..... زيت اللوز المر((bitter almond oil)) يستخدم علاجيا اكثر من زيت اللوز الحلو ..وبجرعات مقننه👌 جدا منه لانه سام 👎👎...الزاى قالك لو جيت مضغت لوزه مره فالاميجدالين الماده الفعاله فى اللوز المر هيتحول فى الجسم الى جلوكوز و حمض هيدروسيانيك و بنزالدهيد ..والمادتان الأخيرتان سامتان...ولما نشوف استخدامه هنلاقيه بيدخل فى علاج الارق والسرطان والتشنجات وادرار البول  والديدان وللشعر كمزيل للجراثيم والميكروبات والقشره .
👇👇

اما  زيت اللوز الحلو.......((sweet almond oil ))...👌👍... يستخدم في صنع أنواع من الحلوى زى👈 اللوز المسكر ... وأيسنج اللوز ...ويستخدم زيت اللوز الحلو بشكل أساسي في الأغراض الخارجية مثل الجلد والشعر حيث يحتوي على العديد من الفيتامينات مثل vit a ..vit B1.B2...vit E, وده اللى يميزه فى استخدامه للبشره كمرطب مفيد فى نضارة البشره .
زيت اللوز الحلو غذاء صحى لشعرك حيث أنه يعمل على تحسين الدورة الدموية بفروة الرأس ومن ثم إنتاج شعر حيوى  ..  ويفيد أيضا في إطالة الشعر ..وخصوصا للشعر الجاف كما يستخدم للهالات السوداء تحت العين والتبييض .

فى النهايه ...هم بيختلفوا فى المواد الفعاله ...وبالتالى فى الاستخدامات زى ماقولنا ان اللوز الحلو هنستخدمه اكتر فى مستحضرات التجميل ...اما اللوز المر فهيكون استخدامه اكتر فى الادويه العلاجيه .

0 التعليقات:

أخبرنا ما هو رأيك فى هذا الموضوع؟؟